Μεγάλη Βρετανία

Ένα από τα πιο δύσκολα και πιο σημαντικά μας έργα ήταν η ριζική ανακαίνιση του ιστορικού για την Αθήνα ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Το 2001 o κ. Τζίμης Καραγιάννης ήταν ένας εκ των μετόχων της E.Λ.Τ.Α.Ε.Κ. ΑΕ, η οποία ανέλαβε το μεγάλο αυτό έργο.

Από το κτήριο αφαιρέθηκαν τα πάντα και σχεδιάστηκε από την αρχή με σεβασμό στην αρχιτεκτονική ιστορία του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία. Το κτήριο χρειάστηκε υποστύλωση και ενίσχυση στα θεμέλια και στις κολώνες του, για να μην υπάρχει πρόβλημα στατικότητας από το χρόνο.

Τα ηλεκτρολογικά του σχεδιάστηκαν και εγκαταστάθηκαν από την αρχή. Ενώ για τη διακόσμηση του ξενοδοχείου τηρήθηκαν αυστηρά οι παραδοσιακές προδιαγραφές που διέπουν πάνω από 100 χρόνια την ιστορική Μεγάλη Βρετανία. Στις σουίτες χρησιμοποιήθηκαν από τα σπανιότερα και ακριβότερα υλικά. Για παράδειγμα στη Βασιλική σουίτα το μπάνιο ντύθηκε από μπλε μάρμαρο Μακαούμπα, το οποίο ήρθε από την Αφρική.

Όπως επίσης και τα περισσότερα υλικά εισήχθησαν από το εξωτερικό, καθώς και πολλά αντικείμενα αντίκες που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμηση του χώρου. Το μπαρ του ξενοδοχείου επενδύθηκε με σπάνιο μάρμαρο και τα έπιπλα είναι όλα δερμάτινα χειροποίητα.

Στο κελάρι δημιουργήθηκαν ιδανικές συνθήκες συντήρησης των κρασιών, με ειδικούς κλιματισμούς. Το μοναστηριακό τραπέζι εξυπηρετεί τους γευσιγνώστες δοκιμαστές να γευτούν και να επιλέξουν τις καλύτερες ποικιλίες κρασιών που θα σερβίρονται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο.