Ανακαίνιση καταστήματος περιποίησης άκρων στα Σεπόλια

Περιοχή: Σεπόλια

Έτος: 2018

Το Dnails beauty studiο στεγάζεται σε ισόγειο χώρο στα Σεπόλια. Η ιδιομορφία του έργου ήταν ότι πρόκειται για δύο διαφορετικούς χώρους που δεν μπορούσαν να ενωθούν εσωτερικά από τη μεσοτοιχία παρά μόνο να ενοποιηθούν εξωτερικά. Βασικός στόχος της ανακαίνισης ήταν η δημιουργία ενός χώρου που μπορεί να φιλοξενήσει τον πελάτη και να τον κάνει να νιώσει άνετα καθώς βρίσκεται σε ένα χώρο περιποίησης και ομορφιάς και φυσικά να είναι λειτουργικός στην καθημερινότητα. Το πεδίο δράσης, δύο διαφορετικά καταστήματα που σχεδιάστηκαν με κοινές γραμμές και στοιχεία και ανακαινίστηκαν διαδοχικά για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.

Η μελέτη βασίστηκε στο να εξυπηρετηθούν όλες οι λειτουργικές απαιτήσεις ενός πολυχώρου ομορφιάς που συνδυάζει διαφορετικές υπηρεσίες.
Έγινε ολική αναδιαμόρφωση του χώρου, η εξέδρα των πεντικιούρ διαχωρίστηκε με ένα χαμηλό τοίχο που έδωσε ένα αίσθημα ιδιωτικότητας για τον πελάτη. Κατασκευάστηκαν αποθηκευτικοί χώροι, ευρύχωρες θέσεις εργασίας και χώρος αναμονής με οθόνη προβολής και έκθεσης ενδεικτικών υπηρεσιών και προϊόντων, στοιχεία που έλειπαν στον χώρο. Το δάπεδο επενδύθηκε με LVT, υλικό υψηλής αντοχής στην καθημερινή χρήση και ιδιαίτερα ανθεκτικό για τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο χώρο.

Οι αποχρώσεις του γκρι που χρησιμοποιήθηκαν σε συνδυασμό με απαλό ροζ και το χρώμα της μέντας έδωσαν στο χώρο ένα πιο girly ύφος και οι επενδύσεις ξύλου βοηθούν στην ζεστασιά του χώρου και την ανάπτυξη του αισθήματος της χαλάρωσης.

Ο σχεδιασμός ήταν κοινός για να επιτευχθεί η ομοιομορφία, κατασκευάστηκαν ξύλινες περσίδες στην πρόσοψη των παταριών και των δύο καταστημάτων, προσδίδοντας στο χώρο μια διακριτική πολυτέλεια.

Το λουτρό και των δύο καταστημάτων επενδύθηκε με πατητή τσιμεντοκονία.

Η κοινή πρόσοψη των δύο χώρων επενδύθηκε με τσιμεντοσανίδα και χρωματίστηκε σε γκρι απόχρωση για την ενοποίηση με το εσωτερικό αλλά και την ανάδειξη των χρωμάτων του εταιρικού λογότυπου.