Κατοικία στο Κουκάκι

JK Construction / Κατοικία στο Κουκάκι

Κατοικία στο Κουκάκι

Η JK Construction ανέλαβε την αναπαλαίωση ενός μισοκατεστραμμένου νεοκλασικού αρχοντικού στο Κουκάκι, το οποίο είχε χαρακτηριστεί διατηρητέο.
Από τις παλιές φωτογραφίες του κτηρίου βαδίσαμε προσεκτικά στην ακριβή επαναφορά του στην αρχική κατάσταση. Το κτήριο όταν το αναλάβαμε ήταν ερειπωμένο και σχεδόν μισογκρεμισμένο.

Χρειάστηκε να ενισχύσουμε τα θεμέλιά του. Ρίξαμε καινούργιο μπετόν. Περάσαμε σε όλο το κτήριο ενδοδαπέδια θέρμανση και το εκσυγχρονίσαμε με τελευταίου τύπου αυτοματισμούς, για να λειτουργούν τα ηλεκτρικά του συστήματα με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Στο εξωτερικό του κτηρίου περάσαμε θερμοπρόσοψη για καλύτερη μόνωση. Αναπαλαιώσαμε τα παραδοσιακά του παράθυρα και τις πόρτες. Διατηρήσαμε όλες τις λεπτομέρειες εποχής του κτηρίου. Ακόμη και στο εσωτερικό του, όπου υπήρχαν κάποια πλακάκια vintage, τα ξηλώσαμε με προσοχή, τα καθαρίσαμε, τα γυαλίσαμε και τα επανατοποθετήσαμε για να φαίνονται σαν καινούργια. Ακόμη και οι παλιές καγκελόπορτες, αναπαλαιώθηκαν. Η συντήρησή τους έγινε με αυστηρούς κανόνες και σήμερα μοιάζουν με καινούργιες.

Τα κτήριο όταν παραδόθηκε στους ιδιοκτήτες του ήταν σαν να χτίστηκε από την αρχή και έμοιαζε με καινούργιο.

Category:

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ